Aktuelle nyheder

Blodprøver tirsdage fra kl. 7:30


Det er nu muligt at bestille tid til blodprøvetagning ved sygeplejerskerne tirsdage fra kl. 7:30. Tiderne er forbeholdt til blodprøver og ikke andre problemstillinger.

Høfeber på vej


Høfebersæsonen med pollen i luften er ved at starte.
Du kan se af tegningen her på siden, hvornår de enkelte typer plejer at give problemer.

Det er en god ide at starte med din høfebermedicin (tabletter, næsespray og øjendråber) lidt før de angivne perioder, så du er godt i gang inden der kommer mange pollen i luften. Så virker det bedst. Du kan se de aktuelle pollental på https://pollentjek.dk/ eller via app’en Dagens Pollental.

Vi priktester stadig for allergi hen over vinteren.
Få evt. rådgivning ved sygeplejersken.

Husk dit sundhedskort ved lægebesøg


Alle CPR-registrerede borgere i Danmark har som udgangspunkt ret til gratis behandling på hospitaler og hos egen læge, dersom de medbringer deres sundhedskort (det gule sygesikringsbevis).

Kortet er din dokumentation for, at du er berettiget til hjælp fra det offentlige.

Kortet er vores dokumentation for, at du har modtaget behandling i lægehuset.

Scan derfor kortet igennem scanneren i venteværelset - er kortet ikke scannet igennem, bemærker vi måske ikke, at du er kommet!

Det er IKKE længere muligt at registrere dig ved at indtaste dit CPR-nummer!
Har du glemt dit kort, skal du henvende dig i sekretariatet.

Ny uddannelseslæge i Vorbasse Lægehus


Mathias Jensen er ny introduktionslæge i Vorbasse Lægehus. Han skal være i lægehuset til den 31/8-2019.

Mathias er uddannet ved Århus Universitet i januar 2018, og har siden været ansat et halvt år på ældremedicinsk afdeling i Åbenrå, og et halvt år i almen praksis i Haderslev.
Mathias får dagligt supervision af de øvrige læger i huset, og stiler imod at blive praktiserende læge.

Nye ansigter i Vorbasse Lægehus


Vi har ansat sygeplejerske Lene Haulrich og sygeplejerske Trine Pedersen i lægehuset. Lene og Trine skal passe sekretariatet og varetage selvstændige, sygeplejefaglige konsultationer på lige fod med vores eksisterende sygeplejersker Annette Thuesen og Lisbeth Fynbo.

Tag godt imod vores nye medarbejdere.

Karen Margrethe Hamann er stoppet


Vores sekretær Karen Margrethe Hamann har valgt at søge nye udfordringer og er stoppet i lægehuset. Vi ønsker Karen Margrethe alt godt fremover.

Vanessa Knudstorp er stoppet


Vanessa Knudstorp har desværre ønsket at stoppe i lægehuset. Vi har været meget glade for at have Vanessa ansat, og ønsker hende god vind fremover.

Min Læge App


Praktiserende Lægers Organisation har i samarbejde med Sundheds og Ældreministeriet lanceret appen “Min Læge”, som giver borgere mobil adgang til deres praktiserende læge.

Med appen kan du bl.a. bestille tid i lægehuset, skrive til lægen, forny medicin, se dine vaccinationer og din henvisning til andre i sundhedsvæsenet.

App’en kan hentes via Appstore eller Google Play.

Dankortbetaling


Vorbasse Lægehus tager ikke længere imod Dankort, hvis du for eksempel skal betale for rejsevaccination eller en privat attest. Fremover kan betaling foregå via Mobilepay eller kontant.

Nye regler for receptfornyelser


Beroligende midler og sovepiller
Sundhedsstyrelsen har udsendt skærpede retningslinjer angående brugen af sovetabletter, smertestillende- og beroligende midler.
Brugen af disse midler er problematisk blandt andet i forbindelse med bilkørsel. Det kan give begrænsning i kørekortet.
Sundhedsstyrelsen har ligeledes indskærpet at beroligende midler og sovetabletter kun må udskrives for en kort periode ad gangen, og at det kan kun udskrives efter konsultation ved lægen.
Derfor vil vi ikke længere lave recepter på disse stoffer via telefon eller mail, der skal istedet bestilles en tid.

Smertestillende medicin
Sundhedsstyrelsen har begrænset salg af smertestillende håndkøbsmedicin (panodil, kodimagnyl mm) til 20 stks. pakninger, for at mindske risikoen for selvmordsforsøg især bland unge piger.
Vi må ifølge de nye retningslinjer kun udskrive større pakninger til patienter med kroniske smerter, eller ved behov for specifik behandling af en smertetilstand f. eks knoglebrud eller migræne.”

Kontakt

Vorbasse Lægehus
Gl. Grenevej 4, 6623 Vorbasse
Tlf. 75 33 34 44

Telefontider

Alle hverdage
Læger: 8:00-9:00
Sekretariatet: 9:00-12:30 og 13:00-14:00

Telefonen er åben fra 8:00-16:00
ved AKUT BEHOV FOR LÆGEHJÆLP

KONSULTATIONSTIDER

Mandag - Onsdag & Fredag 8:00 - 14:30
Torsdag 13:00 - 17:30